Aktualiteter

Milwaukee – Markedets desidert beste håndverktøy er på plass!

Det er med ikke så rent lite stolthet vi kan fortelle at Heat Supply AS har blitt forhandler av hele Milwaukee sitt sortiment av håndverktøy. Vi utvider med dette vårt utvalg av verktøy tilpasset våre kunders behov.

La oss si det rett ut: «Vi satser på at Milwaukee skal være det perfekte supplement til våre øvrige produkter fra Calloni, Herz og Sheltech».

Lett å la seg lure
Milwaukees er kjent for sin kvalitet, enorme produktutvalg og mange uovertrufne fordeler. Det burde i utgangspunktet derfor ikke være vanskelig å finne akkurat det riktige verktøyet for akkurat din jobbsituasjon. Men… Det er her vi kommer inn i bildet! Med vår kunnskap om taktekkere og byggentreprenører – både kan og vet vi – hvilket verktøy og tilbehør som egentlig behøves. Ofte blir det investert i overdimensjonerte modeller og/eller mindre egnede løsninger.

Vårt utvalg
Vi kjøper ikke inn store mengder driller, borhammere, sirkelsager og annet som er lite egnet for deg i din bransje. Gjennom vårt tette samarbeid og dialog med våre kunder har vi valgt å spisse utvalget, slik at du får det du trenger – verken mer eller mindre!

Spør oss om Milwaukee – så leverer vi det du trenger!

Vi anbefaler et aldri så lite besøk på Milwaukee sine hjemmesider

Storforbrukeravtale med Takringen

Storforbrukeravtale : Det er med ikke så rent lite stolthet vi i dag (1.mars 2019) kan informere om at vi har inngått en storforbrukeravtale med «Norges ledende fagkjede med takentreprenører» – Takringen.

«Takringen er en frivillig kjede hvor medlemmene er takentreprenører og/eller blikkenslager bedrifter. Kjeden består av ca 50 selvstendige takentreprenører med høy kompetanse spredt over hele landet. Alle takentreprenører i Takringen leverer produkter og tjenester av høyeste kvalitet.»

Avtalen innebærer hele vårt sortiment med stort og smått.
Vi gleder oss med dette til fortsatt å levere godt verktøy over det ganske land.
En stor takk til Takringen for å ha gitt oss tilliten.

Verktøy verdt å ta vare på

Vårt kvalitetsverktøy er en god investering, og hvis du tar godt vare på dem kommer de til å holde lenge. Vi snakker for det meste om våre håndverktøy i dette innlegget, men mye av de samme rådene gjelder for det meste av verktøy.

Lagre verktøyene dine riktig:
• Organiser plassen du har til rådighet. Det er ikke så viktig om de henger på vegg, ligger i kasser eller skuffer. Ryddighet og kanskje ikke minst å gi verktøyet «albueslag» er mye viktigere. Ved å gi verktøyet god plass reduseres muligheten for skader, slag, rustdannelser m.v.
Dette gjelder like mye i garasjen, på lageret eller bak i håndtverkerbilen.

• Lagre verktøyet på et tørt sted. Det virker åpenbart, men garasjer, kjellere og andre lukkede rom kan ha fuktproblemer, spesielt hvis de ikke er oppvarmet eller luftkondisjonerte. Lagring i bil og/eller tilhenger anbefales ikke over tid!

• Lagre verktøyet ditt i sine originale oppbevaringskasser – De gir bedre beskyttelse mot både fuktighet og slag/støt.

• Bruk pakker med silikagel eller rustkollektor. Silikagelpakker som kommer i massevis av emballasje, er gode til å holde fuktighet i sjakk. Legg dem sammen med verktøyet ditt!

Rengjøring av verktøy bør være det siste du gjør hver eneste arbeidsdag. Det tar bare noen få minutter og er vel verdt tiden.

Rengjøring av verktøy bør være det siste du gjør hver eneste arbeidsdag. Det tar bare noen få minutter og er vel verdt tiden.

• Håndverktøy kan som regel rengjøres ved bare å tørke dem med en fille. Hvis de er veldig møkkete etter dagens bruk – ikke vær redd for å bruke sterke vaskemidler – de er laget for å tåle det meste. Bare husk å tørke verktøyet godt etterpå.

• Elektrisk verktøy kan være litt vanskeligere å rengjøre. Husk å trekke ut støpselet før rengjøring påbegynnes. Bruk gjerne en luftkompressor for å fjerne støv osv. fra overflaten. Tørk av verktøyets overflate med en fuktig fille og smør deretter eventuelle bevegelige deler med f.eks. maskinolje.

Mens du er i gang… Ikke glem at verktøyets tilbehør som eks. kasser/bokser, dyser, belter osv. jevnlig også trenger å bli tatt litt vare på.

Inspiser (og reparer) verktøyene dine hver gang du har brukt dem!

• Det er aldri noe gøy å starte dagen med verktøy som ikke virker slik det skal… Sjekk nøye koblinger og overganger, se etter brudd på ledninger, lytt etter lekkasjer osv.

Sånn avslutningsvis… Vi er parate til å bistå ved en eventuell driftsstans 🙂

Sikkerhetsforskrift med positiv effekt

Kilde: Norsk Brannvernforening

Antall branner som følge av varmt arbeid er betydelig redusert siden forsikringsnæringen innførte kompetansekrav og en egen sikkerhetsforskrift for varmt arbeid for 18 år siden.

Mens det i perioden 2000-2004 ble registrert 199 branner som følge av varmt arbeid, har Finans Norge registrert 90 slike branner i løpet av de siste tre årene (2015-2017). Det er liten tvil om at kompetansekrav sammen med sikkerhetsforskriften har medvirket til færre branner og reduserte utbetalinger som følge av skader ved varmt arbeid. Derfor ser Finans Norge ingen grunn til å fire på kravene.

Finans Norge er i innspurten med en ny sikkerhetsforskrift for utøvere av varmt arbeid. Et utkast er ute på høring hos takprodusenter og Takentreprenørenes forening (TEF). Høringsfristen utløp 1. desember.

I utkastet til ny sikkerhetsforskrift er det blant annet gjort endringer når det gjelder forbudet mot bruk av åpen flamme. Forbudet er ikke lenger generelt med noen definerte unntak. Nå gjelder forbudet mot bruk av åpen flamme på oppfôrede og luftede tretak. Ved bruk av åpen flamme på kompakte og øvrige tak skal brennbar isolasjon være beskyttet med minst 30 millimeter ubrennbar isolasjon.

Den nye sikkerhetsforskriften for utøvere av varmt arbeid skal ha virkning fra 1. januar 2020. Med den nye forskriften skal det også følge en veileder.

Så… Da får vi bare vente i spenning og se om forslaget til nye forskrifter går i gjennom.

Minner i samme slengen om at vår varmluftsbrenner fra Calloni allerede er en bestselger.

Kort om driftsmidler og avskriving

Livet er mer enn skatt og avgifter, og kanskje har du som bedriftsleder i privat næring helt andre ting å tenke på nå mot slutten av året. Men…kanskje akkurat du burde bruke litt tid på slutten av året til å se over bedriftens økonomi, og vurdere om det er grep man kan ta for å la det bli litt mer i firmakassa ved årsskifte.

Har du egen virksomhet (privat næring) og skal investere i driftsmidler som for eksempel verktøy, kan det være gunstig å gjøre det nå før nyttår. Driftsmidler med en kostpris på mer enn 15.000 kroner skal avskrives. Kjøper du driftsmidlene før nyttår, vil du få fulle avskrivninger for inneværende år. Du vil altså få avskrevet driftsmidlene ett år tidligere ved kjøp i desember kontra ved å vente til januar.

Med andre ord… Det er nå du bør handle:)
Kontakt oss gjerne – vi har det du trenger!