You are currently viewing Hürner bygger nytt teknologisenter i Mücke, Tyskland

Hürner bygger nytt teknologisenter i Mücke, Tyskland

Som verdensledende teknologisk produsent av sveisemaskiner og utstyr rettet mot plast trenger Hürner mer plass til utvikling, opplæring, produksjon, lager og logistikk

Alle som kjører av Autobahn i nærheten av Atzenhain vil bli møtt av en stor byggeplass i tiden som kommer. Vår leverandør på elektromuffe- og speilsveisemaskiner Hürner Schweisstechnik har vokst enormt senere år og er nødt til å ekspandere.
Totalt tre nye bygg skal settes opp. Det er i hovedsak selskapets nye teknologi- og opplæringssenter som skal vies plass. Det skal bli et samlet sted for utvikling, testing og sertifisert opplæring. Videre vil det bli økt lagerkapasitet og bedre plass til bedriftens store satsningsområde; Automatiseringen av store maskiner som brukes til konstruksjon av rør, rørdeler og tilhørende produkter, med andre ord robotorienterte sveisesystemer. De nye løsningene ble nylig presentert for et stort spesialistpublikum for første gang på messen for industrien i Düsseldorf med stor bravur og stående applaus. Blir det Top 100 Awards også neste år? – Hürner har i alle fall inntatt en verdensledende teknologisk rolle innen sveising av plastrør og muffer.

Til orientering er Mücke et foregangsområde i Tyskland hvor fokus ligger på teknologisk utvikling, og her vil «high-tech» være det ledende slagordet i fremtiden. Et slags «Silikon Valley» midt i Tysklands hjerte. I første omgang planlegges 30 nye og høyt kvalifiserte arbeidsplasser innen to år etter ferdigstillelsen av det nye komplekset, samt en rekke lærlinger.

Selskapet kan ikke klage på mangel på bestillinger. Administrerende direktør Dr. Ing. Michael Lenz uttaler; «Vi har fulle ordrebøker i to år fremover, og vi produserer allerede på grensen. Til tross for Corona har de siste årene vært helt enestående år for oss, og vi har ekspandert til flere land med stor suksess – deriblant Norge»
Dette gjenspeiler seg i de trange forholdene som for tiden råder overalt i produksjonen: «Vi trenger akutt å forstørre», understreker han, mens gravemaskinene ruller utenfor døren og vibrasjoner fra jordens bevegelser får bygget til å skjelve gang på gang. Produksjonen er nålens øye for tiden, «vi kunne produsert mye mer».

Hürner Schweisstechnik sitt hovedkontor i Mücke, Tyskland.

Som en følge av utvidelsene må også eksisterende parkeringsareal måtte utvides, og det planlegges også egne ladestasjoner for elbiler. Alle firmabiler skal bygges om til hybrid- eller eldrift så snart som mulig. Strømmen til det meste av produksjonen vil også bli produsert på stedet i fremtiden, da store deler av de nye byggene blir utstyrt med solcellemoduler. De nye byggene, som bygges i henhold til gjeldende og fremtidige standarder innen energieffektivitet, skal være klare for innflytting i fjerde kvartal 2022. At Hürner ligger rett ved Autobahn er heller ingen ulempe for effektivisering av bestillinger.

Selve produksjonen vil i fremtiden sakte flyttes til Hürners produksjonsbedrift nær Milano, Italia. Som følge av økt produksjon holder det ikke lenger med «rullende lastebillagre» på motorveiene (satt på spissen) og derfor viktig for Hürner å investere i lager og logistikk. På den annen side er det viktig i tider som nå særdeles viktig, for en aktør som Hürner, å kunne holde eget lager innen stål- og aluminiumsdeler.

Som stolt importør og sammarbeidspartner kan vi bare glede oss til fremtiden med Hürner!

kilde: huerner.de/giessener-allgemaine.de. Foto: ©Red