You are currently viewing Verktøy verdt å ta vare på

Verktøy verdt å ta vare på

Vårt kvalitetsverktøy er en god investering, og hvis du tar godt vare på dem kommer de til å holde lenge. Vi snakker for det meste om våre håndverktøy i dette innlegget, men mye av de samme rådene gjelder for det meste av verktøy.

Lagre verktøyene dine riktig:
• Organiser plassen du har til rådighet. Det er ikke så viktig om de henger på vegg, ligger i kasser eller skuffer. Ryddighet og kanskje ikke minst å gi verktøyet «albueslag» er mye viktigere. Ved å gi verktøyet god plass reduseres muligheten for skader, slag, rustdannelser m.v.
Dette gjelder like mye i garasjen, på lageret eller bak i håndtverkerbilen.

• Lagre verktøyet på et tørt sted. Det virker åpenbart, men garasjer, kjellere og andre lukkede rom kan ha fuktproblemer, spesielt hvis de ikke er oppvarmet eller luftkondisjonerte. Lagring i bil og/eller tilhenger anbefales ikke over tid!

• Lagre verktøyet ditt i sine originale oppbevaringskasser – De gir bedre beskyttelse mot både fuktighet og slag/støt.

• Bruk pakker med silikagel eller rustkollektor. Silikagelpakker som kommer i massevis av emballasje, er gode til å holde fuktighet i sjakk. Legg dem sammen med verktøyet ditt!

Rengjøring av verktøy bør være det siste du gjør hver eneste arbeidsdag. Det tar bare noen få minutter og er vel verdt tiden.

Rengjøring av verktøy bør være det siste du gjør hver eneste arbeidsdag. Det tar bare noen få minutter og er vel verdt tiden.

• Håndverktøy kan som regel rengjøres ved bare å tørke dem med en fille. Hvis de er veldig møkkete etter dagens bruk – ikke vær redd for å bruke sterke vaskemidler – de er laget for å tåle det meste. Bare husk å tørke verktøyet godt etterpå.

• Elektrisk verktøy kan være litt vanskeligere å rengjøre. Husk å trekke ut støpselet før rengjøring påbegynnes. Bruk gjerne en luftkompressor for å fjerne støv osv. fra overflaten. Tørk av verktøyets overflate med en fuktig fille og smør deretter eventuelle bevegelige deler med f.eks. maskinolje.

Mens du er i gang… Ikke glem at verktøyets tilbehør som eks. kasser/bokser, dyser, belter osv. jevnlig også trenger å bli tatt litt vare på.

Inspiser (og reparer) verktøyene dine hver gang du har brukt dem!

• Det er aldri noe gøy å starte dagen med verktøy som ikke virker slik det skal… Sjekk nøye koblinger og overganger, se etter brudd på ledninger, lytt etter lekkasjer osv.

Sånn avslutningsvis… Vi er parate til å bistå ved en eventuell driftsstans 🙂